تاو لی، دانش آموز دبیرستانی ساکن یانگون، پایتخت میانمار، می داند که سال تحصیلی جدید شباهتی به سالهای دیگر ندارد:« هیجان زده بودم، اما می دانستم وقتی مدارس بازگشایی شود، اوضاع با هر سال متفاوت خواهد بود.»
تاو لی و همکلاسی هایش با مشکلات زیادی روبرو هستند: در 21 ژوئیه ، به دنبال کاهش سرعت انتقال، وزارت آموزش و پرورش خبر از بازگشایی مرحله ای، با شروع به کار دبیرستان ها داد.
مین جئونگ کیم ، رئیس دفتر آموزش سازمان ملل (یونسکو) در میانمار می گوید:« ما امروز با یکی از بزرگترین بحران ها در بخش آموزش روبرو هستیم. پیش بینی می شود همه گیری COVID-19 به طور نامتناسبی بر آسیب پذیرترین کودکان و جوانان در میانمار تأثیر بگذارد و نابرابری های آموزشی موجود را تشدید کند.»
مداد ، خودکار ، ماسک و محافظ
تصمیمات برای تعطیلی یا بازگشایی مدارس طبق برنامه پاسخ و اصلاح جامع به همه گیری که توسط وزارت آموزش و پرورش میانمار و با حمایت یونسکو اجرا شده است گرفته می شود، هدف برنامه اطمینان از تداوم آموزش در کشور در طول و بعد از همه گیری، با ایمن نگه داشتن دانش آموزان و کارکنان است.
صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) از مقامات میانمار در تهیه دستورالعمل هایی برای جلوگیری از شیوع ویروس در مدارس پشتیبانی کرد، که پیام ها و اطلاعات واضحی را به معلمان، دانش آموزان و مسئولان مدارس برای اطمینان از ایجاد محیط یادگیری ایمن ارائه می دهد. بیش از نود هزار مرکز آموزش و یادگیری در میانمار این کتابچه را دریافت کرده اند.
در طی بازگشایی مدارس، پروتکل های الحاقی و اقدامات ایمنی برای اطمینان از ایمنی دانش آموزان، معلمان و همه کارکنان در نظر گرفته شد: ماسک و محافظ صورت رایگان برای تمام دانش آموزان و معلمین توزیع شد ، حدود 75 هزار دماسنج در اختیار مدارس قرار گرفت در سراسر کشور، ایستگاه های شستشوی دست اضافی نصب شد.
به دانش آموزان گفته شد قبل از ورود به محوطه مدرسه برای شستن دستها صف بکشند. سپس ، معلمان دمای بدن دانش آموزان را می گیرند و کسانی که دمای بالایی دارند یا به خانه فرستاده می شوند یا به نزد پزشک.
قبل از اینکه مدارس بازگشایی شوند، همه آن ها توسط وزارت آموزش و پرورش مورد بازرسی قرار گرفتند، با استفاده از چک لیست تهیه شده توسط مقامات بهداشتی برای طبقه بندی دبیرستان ها در مقاطع مختلف: فقط مدارسی که دارای بالاترین امتیاز بودند مجاز به بازگشایی هستند. برای مدارس بازگشایی شده، اقداماتی شامل شیفت های دو یا سه گانه و روزهای متناوب تحصیل برای اطمینان از رعایت فاصله فیزیکی در کلاس ها در نظر گرفته شد. تغییرات در برنامه درسی مقاطع مختلف درنظر گرفته شد.
متأسفانه ، موج دوم همه گیری از راه رسید: در پایان آگوست، به دبیرستان های بازگشایی شده دستور داده شد که تعطیل کنند و دانش آموزان را به خانه بفرستند.
برای به حداقل رساندن شکاف یادگیری، وزارت آموزش و پرورش میانمار در حال همکاری با صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) و سایر نهادهای بین المللی برای تهیه مواد یادگیری در خانه برای کودکان و معلمان است. این به کودکان کمک می کند تا در روند یادگیری و آموزش باقی بمانند. یونیسف ، با همراهی ژاپن اینترنشنال حمایت مالی این پروژه را انجام می دهد.
آژانس(JICA) همچنین از چاپ مطالب آموزشی خانگی برای کودکان دبستانی حمایت مالی می کند تا کودکانی که منتظر شروع سال تحصیلی جدید هستند دروس قبلی را مرور کنند.
تاو لی می گوید: «برای آموزش در منزل، از طریق خودآموزی در دروس شرکت می کنم. معلمان هم به ما تکلیف هایی می دهند که در خانه انجام دهیم.»
خانم کیم می گوید: «همه گیری ما را از بسیاری جهات به چالش کشیده است. ضروری است با کار جمعی راه حل های نوآورانه در شکل های با فنآوری های پیشرفته، با سطح پایین فناوری و بدون استفاده از فنآوری بیابیم که به ما اطمینان بدهد تمام دانش آموزان با هر وضعیت مالی، به ویژه آسیب پذیرترین کودکان و جوانان، امکان ادامه تحصیل دارند.»