یکشنبه، 2 دی 1403
  
  • 1399/04/15
روزنوشت

دکتر حسین کرمانپور

مدیرکل روابط عمومی و امور بین الملل

دخل و خرج دستگاه‌سلامت با هم نمی‌خواند

❇️بیایید بدون تعارف خودمان را به خواب نزنیم که خواب رفته را بیداری شاید اما کسی که خویشتن به خواب زده بیداری نشاید!

❇️حادثه غمبار کلینیک منفجر شده در تهران یک علامت خطر جدی است برای آنها که دل در گروه بهبود سلامت این سرزمین دارند.

❇️از تمام کاستی‌ها و بی‌نظارتی‌های معمول سازه‌ای و تجهیزاتی ساختمان مذکور که گذر کنیم، زنگ هشدار این است که بخش سلامت کشور در حال گذر از خط دارایی به فقر است. فقر در تاسیسات، تجهیزات و ساختمان مراکز درمانی و تشخیصی فقط بصورت چراغ‌های نیمه‌خاموش، پریزهای خراب، رنگ‌های ریخته و یا ویلچرهای شکسته، تخت‌های نیمه سالم، فشارسنج‌های خراب و درهای وصله پینه بخش‌های بستری خود را نشان نمی‌دهد گاهی این فقر، خود را در تاسیسات بزرگی خود را نشان می‌دهد که با یک جرقه ناچیز دودمان سلامت را چون سیاهچال مخوفی سلامت، کادر درمان مظلوم و بیماران بینوا را با خود به عمق نابودی و اضمحلال می‌کشد.

❇️نمی‌توان از بدنه فرسوده، خسته و بی‌رمق تشخیصی و درمانی کشور انتظاری برابر استاندارهای جهانی داشت و گوشت و پوست این بخش خدماتی را زیر دستگاه پرچی نهاد که با فشارهای زیر شارژ می‌شود:
▫️تحریم‌های بین‌المللی
▫️دلار مرز ۲۰ هزارتومان
▫️تعرفه‌های بی بنیان و بدون زیربنای علمی 
▫️مالیات‌ بدون فرمول دقیق هزینه و فایده
▫️نیروی کاری که هرسال بیش از تعرفه‌ها افزایش حقوق مصوب دارند
▫️چندین هزینه سرسام آور حق فلان و بهمان که عموماً شهرداری‌ها و ... به بخش ضعیف خدمات با گروگیری‌های مختلف تحمیل می‌کنند!
▫️حمله دایمی برخی رسانه‌ها با عناوینی خاص که از نوشتن و بازگو کردنش پرهیز می‌کنم و نشانه های مشهود آن حمله به کادر درمان در این شهر و آن شهر است و آخرینش چشم پزشکی است که به حمایت از بیمه و منشی خود مضروب گشت.
و....
🟥انفجار کلینیکی در تهران که جان بیش از ۷ نفر متخصص پزشکی و کادر درمانی و همچنین ۵ بیمار مظلوم را ستاند و خانواده عظیمی را داغدار ساخت به هر دلیل موجه یا غیر موجهی باشد یک پیام هشدار هم دارد و آن اینکه با بخش خدماتی بهداشت، درمان و تشخیصی باید با مدارا و  همراهی روبرو شد. باید همچون دوران مبارزه با کرونا همراهی‌اش کرد تا سازمان سنگین بهداشت و درمان چالاکی خاص خود را داشته باشد. شاید از معدود دفعاتی بود که سران قوا در کنار رهبر معظم انقلاب از این واقعه تاسف خوردند و به بازماندگان تسلیت دادند. 

🟩همراه شدن دولت، دستگاه قضا، نیروهای انتظامی و نظامی و همچنین قاطبه مردم با بخش سلامت کشور نتایجی نظیر آنچه در اردیبهشت و اوایل خرداد۹۹ رخ داد به همراه دارد که همه به جهانیان بگوییم «کرونا را کنترل کردیم». برداشتن این چطر حمایتی یعنی، قرار دادن اولویت سلامت ته لیست که نتیجه اش می شود اواخر خرداد و تیرماه ۹۹ و مشاهده تلفات فزاینده. نویسنده این سطور به ادله قطعی جهانی بارها در نوشته های خود آورده است که: بخش سلامت کشور تمام توان خود را هم بیاورد میدان، فقط قادر خواهد بود تا فقط تا 25 درصد سلامت ملت را تضمین نماید.

🟧سلامت مثل نان سفره ماست. شاید به گرانترین قیمت گندمش را بکاریم و بدرویم و آرد کنیم! و یا هزینه چند برابری برای نانوا و بیمه و آب و برق بپردازیم اما نان باید به قیمت مناسب به دست مردم برسد! کدام عقل سلیمی می‌پذیرد هزینه تمام شده نان را نانوا بپردازد؟ 
اگر آن را نمی‌پذیرید بدانید و بدانیم بهداشت، تشخیص و درمان این مملکت را هم نمی‌توانیم از جیب سوراخ شده کادر درمان بپردازیم!

🟨 به نظر نویسنده این سطور برای آنکه نان سلامتی این دیار بیش از این سوخت و سنگ نشود هرچند ۱۰ سالی دیر است اما ماهی را هروقت از آب بگیریم تازه‌است.

🟦در پایان مزید اطلاع سیاستگذاران مجلس و دولت عزیز یادآوری می‌کنم اگر همین امروز گروهی حقیقت‌یاب و پاکدست پیدا کنید که به طبری، خاوری و این و آن بسته نباشند و شش ماه به آنها فرصت دهید تا سری به فقط بیمارستان‌های دولتی بزنند کتاب هفت‌من مثنوی تحویل خواهند داد که فرسودگی آماده انفجار بسیاری از تجهیزات و سازه‌های سلامت را به شما نشان خواهد داد و بزرگترین عامل آن جدای از آنچه در بالا ذکر شد آن است که مدت‌هاست دخل و خرج سلامت با هم نمی‌خواند

⬜️دولت بداقبال جناب روحانی که دولت مستعجل است و خود اسیر بلاهای سریالی که یکی پس از دیگری بر سرش هوار، اما آنها که مشغول برنامه ریزی برای دولت بعد هستند نیم نگاهی به سیاهه بالا بیندازند شاید دلشان رحم آمد.