اگر توسعه زیرساختهای درمانی و بهداشتی در دولتهای یازدهم و دوازدهم اتفاق نمیافتاد، مدیریت کرونا به این خوبی انجام نمیگرفت و وضعیت بد میشد.
ما به هم افزایی برای مدیریت و کنترل شیوع کرونا نیاز داریم، اما اگر مهار بیماری اتفاق نیفتد، هر قدر هم زیرساختها را زیاد کنیم، وقتی بار بیماری زیاد شود، قدر مطلق مرگ و میر و سوز و داغ خانوادهها بیشتر میشود.
کرونا بیماریای نیست که وضعیت ابتلا به آن امروز قرمز و فردا سفید شود، بلکه هنوز در پیک اول بیماری هستیم. تجربه جهانی نشان میدهد هر ساختاری که در جامعه آزاد میشود، این بیماری به شکل سینوسی افزایش مییابد. این بیماری تا آخر امسال با ماست و تعریف وضعیتهای قرمز، نارنجی و سفید برای استانها و شهرستانها از نظر ابتلا به کرونا نیز نسبی است و اتفاقاً نگرانی ما در مورد استانهای سفید بیشتر است، زیرا اوج شیوع در آنها هنوز اتفاق نیفتاده است.
با توجه به اینکه بیشترین خطر این بیماری برای سالمندان است و کودکان نیز از نظر چرخه انتشار مهم میباشند، هر استان باید با توجه به رفتارشناسی خاص خود، نسخه متفاوتی برای مدیریت شیوع ویروس بپیچد.
باید پروتکلهای بهداشتی دز اماکن و مجتمعهای تجاری و واحدهای کسب و کار کاملا دقت کند. گر کسی کسب کاری را راه انداخته که پروتکلهای بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت نمیکند، باید تعطیل شود تا برای دیگران الگوسازی رفتاری شود. باید تغییر رفتارها به عنوان شاخص تاثیرگذار در افزایش آمار مبتلایان مدیریت شود.
از طرف دیگر باید اذعان کنیم که زمانی که کشور آلوده است، هیچ استانی نمیتواند بگوید که سفید هستم و سفید باقی میمانم.
خوشبختانه از اقدامات انجام گرفته در زمینه توسعه زیرساختهای درمانی آذربایجان شرقی راضی هستیم و امسال ۴۰ تخت ویژه اضافه نیز به امکانات درمانی استان اضافه و تجهیز بیمارستان مردانی آذر آغاز میشود.