به مناسبت چهاردهم آذر روز جهانی داوطلب فعالیتهای داوطلبانه و خیرخواهانه به آن دسته از فعالیت ها و اقداماتی اطلاق می شودکه فرد داوطلب بدون هیچگونه چشمداشت و انگیزه مادی و تنها با نیت کمک به همنوعان و نیازمندان به ارائه خدمات داوطلبانه اقدام می نماید. .درآموزه های دینی نیز در رابطه با کمک به محرومان و نیاز مندان بسیار تاکید شده است و در کتاب الهی متعاقب ایمان، مکررا واژه عمل صالح به چشم میخورد. بخشی از فعالیتهای داوطلبانه، فعالیت های مربوط به حوزه سلامت می باشد. بدیهی است که آنگاه شهد شیرین تعهد حرفه ای را خواهیم چشید که مرهمی بر آلام دردمندان و نیازمندان محروم بدون اینکه به نام نانی فکر کنیم، باشیم. انسانی که شایسته امانت الهی و مسجود فرشتگان است به شکرانه دارا بودن توانایی های مادی، علمی و جسمی با خدمات داوطلبانه خود لبخند رضایت را بر لبان مردم محروم روستاهای نیازمند و حاشیه نشین مینشاند و خود نیز از اقدامات انساندوستانه خویش لذت میبرد . بدیهی است که نیروهای داوطلب سرمایههای اجتماعی یک جامعه محسوب میشوند و حضور آنها در سازمانهای مردمنهاد باعث تقویت و توانمند شدن آن نهادها می شود .
خوشبختانه کشور ما به لحاظ اعتقادی و فرهنگی، مشارکت در امور خیریه و داوطلبانه در بین کشورهای جهان از موقعیت و جایگاه ویژهای برخوردار است.
نیروهای داوطلب همواره در بحران ها و حوادث طبیعی ،آنجایی که سازمانها ها و نظام های رسمی امکان ارائه خدمت را به علت وسعت حادثه ندارند نقش بیبدیلی در کمک رسانی به آسیبدیدگان دارند. خوشبختانه در کشور ما سازمانهای ارائه دهنده خدمات داوطلبانه همچون جمعیت هلال احمر نقش بسیار بسزایی در حفظ و ارتقاء سلامت جامعه وامداد به آسیب دیدگان به ویژه در حوادث و بحران های طبیعی داشته و در این میان جامعه پزشکی به عنوان یکی از محوری ترین نیروهای داوطلب بسیار خوب درخشیده اند .همچنین خاطره تاریخی ما هرگز نقش پزشکان، پرستاران و امدادگران داوطلب وفداکار را در دوران دفاع مقدس وپس از آن نیز فراموش نخواهد کرد .جامعه پزشکی در این راه شهدای بسیاری نیز تقدیم نموده است. امید است با تکریم نیروهای خدوم و داوطلب در روز چهاردهم آذر که فرصتی است برای تقدیر از داوطلبان عزیز در زمینههای مختلف، با تکریم ازاین نیروهای فداکار، در ترویج فرهنگ داوطلبی در جامعه نقش آفرینی نموده و باعث انسجام هرچه بیشتر فعالیت ها و حرکت های داوطلبانه شویم.