شنبه، 1 اردیبهشت 1403

شاهد کاهش سرانه سلامت از سهم GDP هستیم/ تورم در بخش سلامت 2 برابر تورم جاری کشور است

شاهد کاهش سرانه سلامت از سهم GDP هستیم/ تورم در بخش سلامت 2 برابر تورم جاری کشور است

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به این که شاهد کاهش سرانه سلامت از سهم GDP هستیم گفت: سیرنزولی سرانه بهداشت و درمان در کشور موجب می شود تا ارائه خدمات درمانی و تامین تجهیزات مورد نیاز در این حوزه با مشکل مواجه شود.

Jبه گزارش خبرنگار سازمان نظام پزشکی دکتر محمد رضا ظفرقندی رئیس کل سازمان نظام پزشکی در مراسم افتتاحیه دوازدهمین کنگره بین المللی آزمایشگاه و بالین با اشاره به این مهم که آزمایشگاهها سهم عمده ای از تشخیص و درمان بیماری ها را بر عهده دارند، بیان کرد: در طب قدیم فقط با نبض ، نگاه و بالین تصمیم گیری در خصوص بیمار انجام می شد  تا این که گوشی وارد عرصه پزشکی شد و به تدریج انتزاج آزمایشگاهها ، پیشرفت و تشخیص را به درجه بالاتر رسانده به طوری که امروزه سهم عمده ای از تشخیص بر عهده آزمایشگاهها است.

وی افزود: آزمایشگاه نیاز حوزه سلامت و درمان است و با ارتباط حوزه های آزمایشگاه و بالین ، چالش ها شناسایی شده و روند درمان بیماران نیز بهتر انجام می شود.

وی با بیان این که اگر ارتباط دوطرفه نباشد هزینه های زیادی به نظام سلامت تحمیل شده و سلامت مردم نیز در مخاطره قرار می گیرد، ادامه داد: با توجه به پیشرفت های سریع و چشمگیر آزمایشگاهها در عرصه علمی باید همراهی و هم افزایی بیشتری در درون این حرفه و همچنین با سایر همکاران بالینی انجام شود .

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تاکید بر این که اگر همکاران دو سال در این کنگره ها و بازآموزی ها شرکت نکنند ، مطالبی که عنوان خواهد شد دیگر به گوش آنها آشنا نیست، تصریح کرد: نیمه عمر اطلاعات ضروری برای تشخیص بیماری به یکی دو سال می رسد بنابراین شرکت در این همایش ها ضروری بوده و خوب است که کنگره ها بر روی نیازها کار کرده و آن ها را شناسایی کنند.

ظفرقندی با اشاره به این که حضور در این نوع کنگره ها ضرورت ارتباط عمیق بین رشته ها را نشان می دهد ، بیان کرد: تلاش همه ما برای سربلندی ایران است و برای این که پیشرفت های علمی متوقف نشده و همواره رو به جلو حرکت کنیم باید شرایط مالی برای به روز شدن تجهیزات و امکانات فراهم شود.

وی اضافه کرد: پیشرفت کردن و در مرزهای دانش بودن و ماندن با حرف و شعار محقق نمی شود بلکه زمینه اجرایی و مالی و اقتصاد سلامت را نیاز داد و این در حالی است که شاهد کاهش سرانه سلامت از سهم GDP هستیم و سیرو نزولی خود را طی می کند.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به تورم موجود در جامعه گفت: تورم در حوزه سلامت به دلیل وابستگی به تجهیزات ۱/۵ تا 2 برابر تورم جاری کشور است و در سه سال گذشته رشد تعرفه ها برای بخش درمان 5 الی 10 درصدبوده است.

وی افزود: هزینه واقعی تمام شده خدمات با مقدار واقعی آن فاصله دارد و در سازمان نظام پزشکی روی این موضوع کار کردیم و اگر دولت و مجلس اکنون که در فصل بودجه بندی قرار داریم به این موضوع توجه نداشته باشند با مشکلات فراوانی مواجه خواهیم شدزیرا هزینه تمام شده خدمات باید با توجه به استهلاک و تورم و سایر مسائل تعیین شود .

وی با تاکید بر این که جامعه پزشکی وظایف خود را به خوبی انجام داده است، تصریح کرد: علیرغم تمام مشکلات، جامعه پزشکی در ارائه خدمات سلامت به مردم پیشگام بوده و در حوادث اخیر آبان ماه ازدقیقه اول مشغول خدمت رسانی به مردم آسیب دیده بود و حضور در جبهه های جنگ نیز برگ درخشان دیگری از تلاش ها و ایثارگری های جامعه پزشکی است که از آن ها تشکر می کنم.

ظفرقندی با بیان این که جامعه پزشکی سابقه درخشانی در خدمت رسانی به مردم علیرغم تمامی فشارها و مشکلات موجو دارد، خاطرنشان کرد: برای این که ارائه خدمات درمانی به مردم در سطح استاندارد باشد ، لازم است تا مسئولان به بودجه های نظام سلامت توجه ویژه ای داشته باشند و هزینه های تمام شده خدمات را مطابق با مقدار واقعی آن تعیین کنند .

انتهای پیام

زهرا رحیمی امتیاز به خبر :

ارسال نظرات

نام

ایمیل

وب سایت

نظرات شما

هم اکنون هیچ نظری ارسال نشده است. شما می توانید اولین نظردهنده باشد.